MGB NIEUWS


350 jaar oude klokkengieterij veilt inventaris online
Troostwijk Veilingen heeft de opdracht gekregen de bedrijfsinventaris van het familiebedrijf dat sinds 1660 in Nederland actief is aan te bieden in een online veiling.

Kavels voor internationale markt en lokale ondernemers
In de online veiling wordt de volledige bedrijfsinventaris aangeboden. Naast metaalbewerkeringsmachines bestaat deze uit boor- en slijpmachines maar ook vier bovenloopkranen en zelfs een menwagen voor de ruitersport. ‘Veel van de inventaris is interessant voor lokale ondernemers of handige particulieren. Voor sommige specialistische kavels is er maar een beperkte markt, maar met ons internationale netwerk bereiken we veel potentiele kopers', aldus Frank Adam van Troostwijk Veilingen. Er is op het online platform al interesse getoond vanuit o.a. Bosnië, Estland, Hongarije, Letland, Taiwan en Amerika.

Over Petit & Fritsen
De Koninklijke klokkengieterij Petit & Fritsen vierde in 2010 haar 350-jarig bestaan. Het familiebedrijf behoorde tot de beste ter wereld en leverde producten over de hele wereld van Korea tot Zuid-Afrika en van de Verenigde Staten tot West-Europa. De eigenaar van Petit & Fritsen kon echter geen opvolger vinden om het bedrijf voort te zetten. Hoewel het bedrijf wordt opgenomen in de klokkengieterij Eijsbouts blijft Petit & Fritsen als merk bestaan omdat de klokken van Petit & Fritsen en Eijsbouts een eigen geluid hebben waarnaar voldoende vraag is.

Kijken, bieden, ophalen
Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht. De veiling sluit op 9 september vanaf 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen op 8 september tussen 10.00 en 16.00 uur de machines komen bekijken aan de Klokkengietersstraat 1 in Aarle-Rixtel. Op 15 september kunnen de gegunde kavels tussen 9.00 uur en 16.00 uur worden opgehaald.

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen is een begrip op het gebied van industriële internationale verkopingen. Het bedrijf heeft meer dan tachtig jaar ervaring en een uitgebreid Europees netwerk van kantoren. Troostwijk Veilingen organiseert meer dan 1000 online veilingen per jaar in Europa. Voor meer informatie: www.troostwijkauctions.com

Datum: 1 september 2014
Bron: FPT-magazine
Meer info: online veilingwwwop deze site