MGB AGENDA


GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST 2015

Voor het metallurgie-beurzenkwartet GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST is de finish in zicht en er kan nu al gezegd worden dat de evenementen van 16 tot en met 20 juni 2015 weer een complete afspiegeling van de internationale markt zullen vormen.

Alle vier de beurzen zijn toonaangevend binnen hun branche en daarnaast in hoge mate internationaal. De focus ligt op metalen en hun complexe, innovatieve verwerkingsprocessen. In totaal zullen in 12 hallen van het beursterrein in Düsseldorf bijna 2.000 exposanten de nieuwste technologieën en toekomstgerichte innovaties presenteren. Energie- en resource-besparende ontwikkelingen zetten de toon bij de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf. Hier werken bedrijven aan mee die op dit gebied op internationaal niveau het voortouw nemen.

Dat dit concept ook door de vakbezoekers als uitermate succesvol wordt beoordeeld, blijkt uit de bezoekersanalyse van de vorige edities van de beurzen: de bijna 80.000 vakbezoekers beoordeelde het kwartetbeurzen als ‘hightech-beurzen van het hoogste niveau’. Dit geldt overigens ook voor de bezoekers zelf gezien het competentieniveau dat zeer hoog ligt: 80 procent van alle vakbezoekers is direct bij de investeringsprocessen binnen hun onderneming betrokken. Ook de internationaliteit op de ‘Bright World of Metals’ is indrukwekkend: 54 procent van de bezoekers kwam uit Europa en van Overzee naar Düsseldorf, een belangrijke indicatie van het  wereldwijde aanzien van de beurzen als de nr. 1 binnen hun branche. Een bezoek aan GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST is voor de branches een absolute must. De vakmensen waren dan ook zeer tevreden met hun bezoek en het realiseren van hun doelstellingen. Een indrukwekkend aantal van 97 procent beoordeelde het beurzenkwartet met hoge cijfers. Ze prezen enerzijds de goede synergie tussen de vier beurzen, en anderzijds werd de zelfstandigheid van ieder afzonderlijk evenement gewaardeerd waardoor een succesvol beursbezoek goed in te plannen was.

Van 16 tot en met 20 juni 2015 zal de ‘Bright World of Metals’ zich in de hallen 3 tot en met 17 van het beursterrein in Düsseldorf in vol ornaat en met een sterke bezetting presenteren. Het beurzenkwartet is daarmee het hoogtepunt op het gebied van investeringsbeurzen van het jaar. Het grootste evenement is traditiegetrouw GIFA. Ondanks de bijna 60-jarige  bestaansgeschiedenis heeft ze nog niets aan kracht hoeven inboeten. In de hallen 10 tot en met 13 en 15 tot en met 17 is GIFA vanaf nu door overzichtelijke pictogrammen nog beter gestructureerd. De heldere symbolen wijzen direct de weg naar de verschillende aanbodsegmenten (zie ook linksonder in de plattegrond van de hal). Zo is GIFA nu opgedeeld in de segmenten drukgieten en periferie en tevens gieterijchemie in hal 12,  model-, vorm- en kernproductie maar ook gieterijmachines en installaties in de hallen 15 tot en met 17.


Datum: 16-06-2015 tot en met 20-06-2015
Bron: GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST
Meer info: naar de website van GMTNwwwop deze site