MGB NIEUWS


Cursus gieterijtechniek bij Eurotech

De leerlingen die in het laatste schooljaar van de technische opleiding bij Textielmachinefabrikant Trützschler in Mönchengladbach (DE) zitten, hebben onlangs een cursus Gieterijtechniek afgerond bij Eurotech in Venlo. Deze cursus werd hier inmiddels al voor de 4e keer gegeven. Ze konden zien hoe de onderdelen voor hun eigen textielmachines gegoten, bewerkt en voorgemonteerd werden.

Het gieten vonden de leerlingen het meest interessant. Het is dan ook een zeer spectaculair proces om te zien en natuurlijk geen vak wat ze op school krijgen. Aan de vragen over modelbouw, kernkasten en gieten kwam geen einde. Door de gerichte vraagstelling van de studenten konden de vakmensen van Eurotech merken dat ze zich goed hadden voorbereid. Het productieproces van een aantal Trützschler onderdelen op een van de modernste MPS machines van HWS Sinto, het vacuümvormen in folie en de bewerking op de nieuwe Fastems machine, hebben een blijvende indruk gemaakt.

Aan het einde van de cursus konden de leerlingen de bobsleeën van de Nederlandse- en Canadese teams bewonderen evenals de Marcos raceauto's die mede ontwikkeld en gebouwd zijn door dochteronderneming Eurotech Viking Engineering.

Datum: 16-11-2011
Bron: Vraag & Aanbod
Meer info: Eurotechwwwop deze site