MGB NIEUWS


Eurotech Viking Engineering sluit contract voor Canadese bobsleeën

Eurotech Viking Engineering, dat al sinds 2008 bezig is met de ontwikkeling van bobsleeën, heeft een contract afgesloten met de Canadese bobsleebond voor de levering en de onderhoud van nieuwe bobsleeën alsmede de technische ondersteuning van het bobsleeteam. Dit contract loopt tot en met de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi in 2014. De bobsleeën worden geheel onder eigen beheer van Eurotech Viking Engineering gemaakt en onderhouden.
De bobsleeën zullen worden gebruikt door de dames-, en de herenteams van Canada. De vrouwenteams worden aangevoerd door pilotes Kaillie Humphries (Goud, Vancouver 2010) en Helen Upperton (Zilver, Vancouver 2010). Bij de heren zullen Lyndon Rush (Brons, viermansbob Vancouver 2010) en Chris Spring ieder plaats nemen achter het stuur van een tweemans- en de viermansbob. Ook de Nederlandse bobsleeteams Esmé Kamphuis (8ste, Vancouver 2010) en Ivo de Bruin maken gebruik van diverse Eurotech bobsleeën.

Met het afsluiten van het contract komt er een vervolg op een samenwerking die vorig jaar al tot stand kwam. Tijdens het seizoen 2010/2011 werd het Canadese team al ondersteund door twee mecaniciens van Eurotech Viking Engineering, onder leiding van Marc van den Berg. Ook leverde het bedrijf al een racetrailer die van alle gemakken voorzien is. Hierin kunnen de sporters relaxen. Ook bevindt zich in de trailer een werkplaats voor onderhoud aan de bobsleeën. Voor de racetrailer zal tijdens de wereldbekerwedstrijden van 2011/2012 in Europa een nieuwe MAN TGX 18.480 truck uit 2011 staan.

Eurotech Viking Engineering
Eurotech Viking Engineering is een ervaren en breed inzetbare technische partner voor teams en raceklassen in de auto- en bobsleesport. De kracht van Eurotech Viking Engineering is de combinatie van kennis, kunde en moderne apparatuur op alle fronten. Eurotech Viking Engineering kan terugvallen op de Eurotech Group, een volwaardige systeemleverancier in de metaalverwerkende industrie.
Datum: 2-12-2011
Bron: Eurotech
Meer info: Eurotechwwwop deze site